Snijd de courgette, puntpaprika en champignons in kleine blokjes.
Bak de spekreepjes uit in een klein beetje plantaardige bakboter.
Schep de spekreepjes uit de pan en dep met een stukje keukenrol een groot deel van het vet eruit. Als je dit niet doet, wordt de saus wat vet en zout.
Voeg de courgette en puntpaprika toe aan de pan en bak dit enkele minuten aan. Doe daarna de champignons erbij.
Voeg de kookroom toe aan de pan en laat de saus kort koken. Daardoor kan het een beetje indikken.
Kook intussen de ravioli in de pan gaar, volgens de instructie op de verpakking, en giet af zodra deze klaar is.
Voeg de plantaardige geraspte kaas en eventueel de edelgistvlokken toe aan de saus.
Breng de saus op smaak met peper (en eventueel zout). Ik gebruik hier zelf zelden zout, omdat de spekjes al zout genoeg zijn voor mij.
Schep de saus over de ravioli.